WELL: Ny sertifisering vektlegger helse

WELL: Ny sertifisering vektlegger helse

– Bygningene der vi bor, jobber og studerer, påvirker helse trivsel og effektivitet. Derfor er Well-sertifisering av bygg viktig, sier interiørarkitekt MNIL Beata Brzoza.

 

Siv Senneset 2. januar 2019. Fra papirutgaven Arkitektnytt 01/2019

Well bygningsstandard tilbyr et rammeverk for å identifisere, måle, bekrefte og overvåke bygningsfaktorer som påvirker helse og trivsel. Sertifiseringen sikrer helsefremmende bygg og fremmer en helhetlig formel for bedre helse, velvære og trivsel, noe som ifølge administrerende direktør i American Society of Interior Designers, Randy Fiser, medfører forbedringer i produktivitet og engasjement.

KURS I HELSEFREMMENDE PROSJEKTERING Interiørarkitekt Beata Brzoza har tatt et Well- introduksjonskurs i regi av Dellos, og har blitt begeistret for denne måten å planlegge rom på. – På kontoret hos OG Arkitekter i Bergen samarbeider vi med det internasjonale kontoret Hok, og det var gjennom dette samarbeidet jeg ble introdusert for sertifiseringsmetoden. Vi samarbeidet med Hok om et konkurranse- prosjekt om innovative kontorlokaler. I tillegg til at prosjektet skulle Breeam-sertifiseres, ønsket vi å introdusere byggherren for Well- sertifiseringen som i enda høyere grad sikrer arbeidstakere en god og helsefremmende arbeidsplass.

Les hele artikkelen