Fra jord er du kommet – til stol kan du bli
Artichair er ett av flere produkter laget av et nytt bionedbrytbart materiale, framstilt av artisjokktistler. Foto: Kizis Studio

Fra jord er du kommet – til stol kan du bli

Interiørarkitekt MNIL Malin Skjelland Eriksen rapporterer fra Orgatec 2018 på vegne av Arkitektnytt.

Orgatec 2018: Med stilistiske variasjoner for variasjonens skyld, har det lenge handlet om å være best i verden. Nå kan det virke som om møbelbransjen sakte, men sikkert beveger seg mot det mål å gjøre noe godt for verden.

Kommentar: Som interiørarkitekt kan jeg ikke unngå å kjenne på den dystre realiteten at jeg er delvis ansvarlig for en rask strøm av produkter og materialer, hvor nesten alt ender opp som søppel. Når jeg går rundt på møbelmesser, er det for å bli inspirert og opplyst om hva som skjer. Allikevel drar jeg nesten alltid hjem med dårlig samvittighet og irritasjon over hvordan tomme begreper og trender er styrende for det bygde miljøet vi skaper.

Vi er blitt flinkere, og interiørarkitektene er spesielt gode på det som har med gjenbruk og transformasjoner å gjøre. Allikevel plukker vi ut stadig nye produkter fra en bransje som lenge synes å ha rotet bort det moralske kompasset sitt. Det var derfor med en kritisk holdning jeg besøkte Orgatec 2018 i Köln, Tyskland, 23.–27. oktober.

Les mer på arkitektnytt.no