NIL mener: Digital fremtid
President i NIL Monica D. Heck. Foto: Espen Grønli

NIL mener: Digital fremtid

Arkitektnytt nr. 11/2022
NAL har lenge arbeidet med en modernisering av våre felles tidsskrifter, Arkitektur N og Arkitektnytt. Gaute Brochmann presenterte nylig den godt gjennomarbeidede skissen gor utviklingssprosjektet for sentralstyret i NIL. Lansering av endringene er planlagt op begynnelsen av nyåret. 

Arkitektur N og Arkitektnytt i dagens form utgår og erstattes av tidsskriftet Arkitektur og nettsiden arkitektur.no.

Slik vi forstår det, vil den digitale utgaven oppdateres fortløpende og nyhetsbrev med lenke til aktuelle saker sendes på e-post. På hovedsiden og i hamburgermenyen blir leserne blant annet ledet til fagartikler, prosjektpresentasjoner, annet interessant stoff - og til NILs organisasjonsstoff på eget område på nettsiden.

Arkitektur får nyutviklet profil både i papirutgaven og digitalt. Det anslås seks utgivelser av papirutgaven årlig. På nettsiden vil innholdet være tilgjengelig for våre medlemmer og abonnenter. Eksterne uten abonnement får tilgang til «smakebiter», men generelt skal innholdet være bak en betalingsmur.
Styret i NIL er meget positive og ser på denne utviklingen som et løft for arkitektfagene.

NIL har i dag redaksjonelle medarbeidere som sørger for faglig fokus innen vårt felt, både i Arkitektur N og i Arkitektnytt. Disse stillingene opprettholdes og dagens redaksjoner skal jobbe sammen om Arkitektur og arkitektur.no.
I Arkitektur N har vi i flere år hatt tre redaksjonelle medarbeidere; Solveig Torsteinsen, Pernille Akselsen og Elisabeth Våpenstad-Rånes. De to sistnevnte gir stafettpinnen videre ved årsskiftet – og NIL takker begge for fantastisk innsats med faglig tyngde, innspill og vurderinger til gode artikler.
Beata Brzoza overtar fra januar 2023 som redaksjonell medarbeider sammen med Solveig Torsteinsen.

I Arkitektnytt er NILs redaksjonelle medarbeidere Malin Skjelland Eriksen og Gard Flydal Rorgemoen – de fortsetter i Arkitektur / arkitektur.no.

NILs digitale årbok interiorogmobler.no er ute med den tredje årbokutgivelsen. Her gir NIL både medlemmer og andre interessenter fri tilgang til hele årbokens innhold. I søkefeltet kan man finne artikler og prosjekter ved å søke på årstall eller kategorier. Dette er en glimrende måte å promotere prosjekter på. Artikler og prosjekter kan lenkes til sosiale medier, bedriftens hjemmeside og kan lastes ned enkeltvis for distribuering til kunder og samarbeidspartnere. Dette er et nettsted som er til for deling og fordypning.

Administrasjonen og sentralstyret ønsker nå å gripe fatt i er vår egen hjemmeside, nil.no. Det blir nedsatt en arbeidsgruppe som skal sikre programoppdatering, struktur, innhold og design. Målet er at innhold og opplevelse skal være av stor interesse både for medlemmer og andre. Dette løftet vil kreve en oppslutning om bevilgning av ressurser – menneskelige og økonomiske. Jeg håper derfor mange vil engasjere seg og bli med på denne viktige beslutningen på landsmøtet i 2023, hvor vi må avklare veien videre for NIL.

 

Monica D. Heck
Interiørarkitekt MNIL, president i NIL