Forskerbolig UiO

ZINC har utarbeidet et møbel-, farge- og materialkonsept for Universitetet i Oslo sine forskerboliger. Universitetet har pt. ca. 80 slike boliger fordelt rundt om i Oslo. Leilighetene varierer i størrelse og standard og driften av disse har vært en utfordring når det kommer til innkjøp, supplering og renhold.

For å lette driften av leilighetene fikk vi i oppdrag å lage et konsept som ivaretar flerfunksjonalitet slik som sovesofa og nattbord som fungerer som krakk, dessuten er alle bordene en del av en serie, slik at de kan settes sammen etter behov. Det var også et ønske om forenklet rengjøring, slik at leilighetene fremstår som rene og innbydende hver gang nye beboere ankommer. Vi har benyttet vaskbare ullstoff og alle trukkede møbler har avtakbare trekk.

Universitetet ønsket i tillegg å presentere norskproduserte og designede møbler, tekstiler og belysning. Det har vært en forutsetning å velge møbler og tekstiler som er holdbare og funksjonelle. For supplering var det også nødvendig å unngå ”døgnfluer” og velge møbler som vil være i produksjon i årene fremover.

Kategorier

Prosjektleder

Ragnhild Flatabø Narverud

Oppdragsgiver

UiO

Hjemmeside

Foto

Ketil Jacobsen