"Èn dør inn"

Tittel:

"Èn dør inn"

 

Sparebank 1 SR-Bank skulle ha nye bank filialer der "èn dør inn" skulle symbolisere at alle bankens avdelinger nå var samlet under ett og samme tak.

 Arkidea har siden 2010 jobbet med utviklingen av ny "Kundearena" sammen med  Sparebank 1 SR-Bank. Pilot og test prosjektet ble lagt til Sola og Hundvåg og byggingen ble startet i begynnelsen av 2011.

 Kundeopplevelsen skulle gå fra tradisjonell bank opplevelse til butikk opplevelse i den nye "kundearenaen". Målet var å skape en arena folk hadde lyst å stikke innom uten å ha et bank ærend, men likevel bli opplyst om bankens tjenester.

 Hovedelementet i arenaen er en "drømmevegg" der en interaktiv skjerm viser forskjellige tjenester banken kan tilby. Men skjermen skal også kunne vise film fra eksempelvis helgens lokale turnoppvisning for å underbygge bankens interesse og tilhørighet i lokalmiljøet.

 Formspråket i "drømmeveggen" er organisk og bygget opp av forskjellige buede "lag" som er lagt over hverandre i forskjellige høyder. "Lagene" fortsetter opp i himlingen og strekker seg utover arenaen for å symbolisere bankens mange muligheter. Lagene treffer de andre veggene og sammen skaper de en helhetlig ramme rundt de andre fasilitetene i arenaen.

 De andre fasilitetene i arenaen er tidligere ikke forbundet med bank. En kaffebar langs fasaden som er synlig fra gaten skal lokke forbipasserende inn og fungere som et møtested. Et bibliotek integrert i "drømmeveggen" presenterer prospektene til Eiendoms Megler 1 på en mer folkelig måte. Kassen er oppretthold, men er utformet som en bar der korte transaksjoner med bankansatte kan gjennomføres. Eller kunden kan loses videre til en åpen alkove eller avstengte kundemøterom for lengre og mer private samtaler.

Alle ansatte sitter sammen i landskap der målet er å ha kort vei til arenaen der møteaktivitet og kundekontakt skjer.

 

Fargepalett:

"Den blå banken" En rolig og tidløs palett med blå i forskjellige varianter er førende. Lys eik på vegg og gulv gir et nordisk preg.

 

 

Interiørarkitekt: Arkidea AS interiør arkitekter

Forretningsutvikling: Thorbjørn Olsen, Terje Nilsson og Mariann Knutsvik 

 

Prosjektansvarlige: Terje Nilsson

Kreativ leder: Frode Gabrielsen

Interiørarkitekt: MNIL Gudbjørg Simonsen

Arkitekt: Marco Ekkel

Eksterne medarbeidere: Illustratør Per Aase

Oppdragsgiver: Sparebank 1 SR-Bank

Fotograf: Madeleine Lea Nilsson

Kategorier

Prosjektleder

Terje NIlsson

Samarbeidspartner

Varde Bygg administrasjon

Oppdragsgiver

Sparebank 1 SR-Bank

Hjemmeside

Foto

madeleine Lea NIlsson