Konsulentselskapet Ensō

Konsulentselskapet Ensō er et raskt voksende konsulentselskap som skulle flytte til nye lokaler i 2018. Da vi gikk i gang med prosjektet i november 2017 hadde selskapet 15 ansatte. Før vi ferdigstilte prosjektet tidlig sommer 2018 hadde antallet økt til 18. I dag har selskapet 25 ansatte.

Lokalet skulle utformes med tanke på denne veksten, og med sine knappe 170m2 var det behov for å tenke fleksibilitet. De fleste konsulentene jobber ute hos kunde, mens administrasjonen består av 2 personer. Lokalet skal fungere som fast arbeidsplass for disse, og som et felles "hjem" for alle konsulenter. "Et hjemmekontor som er kulere enn det du har hjemme", ble tidlig satt som et mål. Konsulentselskapet Ensō har høyt fokus på tillitsbasert ledelse og konsulentene styrer i stor grad sin egen arbeidshverdag. Dersom de ikke må være ute hos kunde har de anledning til å jobbe hjemmefra - men ledelsen ønsket her å utforme lokalene sine slik at konsulentene heller ville ønske å ha "hjemmekontor" på hovedkontoret, sammen med andre konsulenter. Dette ble løst ved at det ble etablert et prosjektrom med "clean desk"-prinsipp, i tillegg til at det oppfordres til å slenge seg i sofaen med laptop´en i fanget.

I tillegg til en fleksibel arbeidssituasjon ønsket ledelsen at lokalene skulle stimulere til aktivitet og sosialisering, samt kunne brukes til sosiale eventer innad i selskapet. Ett av de første grepene som ble gjort var å etablere en opphøyd lounge med Playstation-hjørne. Denne er tilknyttet en bar med sitteplasser som for eksempel kan benyttes når det vises fotballkamp på storkjerm. Baren var interiørarkitektens idé, men ledelsen tente sånn på dette at de ønsket å dra det litt lengre - og dermed ble det etablert et øltappetårn i baren. Lokalet rommer også foosballbord og bordtennisbord som er lett flyttbare, slik at denne delen av lokalet også kan benyttes til samlinger, kurs og seminarer. 

Materialene er valgt med fokus på å oppnå en lun stemning og en uhøytidelig atmosfære. Det er benyttet uhøvlet furupanel som er beiset og mattlakket sort valchromat i den faste innredningen. Spisebordet og møteromsbordet er spesialdesign som er beiset i samme farge. De polstrede møblene er trukket i brunt skinn eller ulltekstiler, og det er lagt vekt på solid treverk og stål i de øvrige møblene.

Kategorier

Prosjektleder

Ine Elisabeth Bangås

NIL-medarbeidere

Oppdragsgiver

Konsulentselskapet Ensō

Foto

Anne Bråtveit
Kristian Augusts gate 12
0164 Oslo