Avdeling Design på KHiO søker Dekan i 100 % stilling

Kunsthøgskolen i Oslo søker dekan til avdeling for design. Søknadfrist 24.02.2013

Les utlysning her

Klipp fra utlysningen:

Den som ansettes forventes å ha visjoner for videreutvikling av avdelingens fagområde, og evne og vilje til å motivere og engasjere sine medarbeidere til, i fellesskap, å nå de faglige mål som settes for Kunsthøgskolen og avdelingen. Videre skal vedkommende bidra til å fremme forskning og formidling, legge til rette for samarbeid med samfunn og yrkesliv, og være med på å profilere Kunsthøgskolen gjennom internasjonale nettverk og utvekslingsavtaler.

Dekanen vil ha spesielt ansvar for å kvalitetssikre utdanningsvirksomheten ved avdelingen og for at avdelingens samlede faglige og økonomiske ressurser brukes effektivt.  Det er dekanenes ansvar at avdelingen administreres i samsvar med de lover, forskrifter og avtaler som gjelder, blant annet ved å ivareta leder og personalansvaret ved avdelingen.

For stillingen kreves høyere utdanning, gode lederegenskaper, evne til målrettet, strategisk tenkning og økonomisk-administrativ erfaring. I tillegg vil det bli lagt vekt på relevant fagpraksis på høyt nivå, god designfaglig innsikt, erfaring fra ledelse av personale med høy fagkompetanse.  Stillingen krever også god kunnskap om forskning eller utviklingsarbeid. Det er ønskelig med innsikt i organisering og drift av høyere utdanning.  Det er videre en forutsetning at søkeren behersker, eller etter kort tid tilegner seg, kunnskaper i norsk, både skriftlig og muntlig.