Galleriet, interiør, grafisk
//nil.no/sites/default/files/imagecache/portfolio_440/medlemmer/nil3845/img_3235-edit.jpg Galleriet, interiør, grafisk
Galleriet, interiør, grafisk
//nil.no/sites/default/files/imagecache/portfolio_440/medlemmer/nil3845/img_3272.jpg Galleriet, interiør, grafisk
Galleriet, interiør, grafisk
//nil.no/sites/default/files/imagecache/portfolio_440/medlemmer/nil3845/img_8300.jpg Galleriet, interiør, grafisk
Galleriet, interiør, grafisk
//nil.no/sites/default/files/imagecache/portfolio_440/medlemmer/nil3845/img_8401.jpg Galleriet, interiør, grafisk
Galleriet, interiør, grafisk
//nil.no/sites/default/files/imagecache/portfolio_440/medlemmer/nil3845/_dsc4875.jpg Galleriet, interiør, grafisk
Galleriet, interiør, grafisk
//nil.no/sites/default/files/imagecache/portfolio_440/medlemmer/nil3845/img_8415.jpg Galleriet, interiør, grafisk
Galleriet, interiør, grafisk
//nil.no/sites/default/files/imagecache/portfolio_440/medlemmer/nil3845/_dsc4979.jpg Galleriet, interiør, grafisk

Galleriet Kjøpesenter

Oppdragsgiver
Vital Eiendom AS
Interiørarkitekt
Fotografer
Daniel Clements
Pål Hoff
Prosjektansvarlig
Bente Irminger ( Interiørarkitekt MNIL)
lasse Bertzen ( Kunstner/ grafisk designer)
Samarbeidspartnere
Paal Kahrs as

GALLERIET ble åpnet i 1988. Det er plassert i fem nyklassiske bygg anno 1923, tegnet av arkitekt Finn Berner. Kjøpesenteret omkranser et gårdsrom med butikkfasader i 6 etasjer. Gårdsrommet er overbygget med et glasstak til et stort fellesareal.
 
2005
Utgangspunktet for en omfattende oppussing av Galleriet i 2005 var å beholde Galleriets særpreg med tilknytning til de gamle bygårdene. Senteret skulle fremstå som lysere og med større åpenhet enn tidligere og logistikken skulle forbedres. Karnapper og vinkler ble rettet ut og butikkfronter ble gitt en stram, klassisk form. To store informasjonsvegger er godt synlig i hver etasje, gjennom 6 etasjer, med store tall fra gulv til tak. I fellesarealet er det lagt nytt gulv med stripemønster av svart og kolorert skifer. Skifer er brukt som en fortsettelse av utearealet, og fra den gamle ”Vestatrappen”. Det er lagt vekt på at himlingene skal fremstå som lyse og jevnt belyste flater. De er i glatte, uprofilerte plater, mens dekkenes forkanter er kledd med stål og malt lyse. Disse bidrar til å gi enkle, rette linjer i bygget. Rekkverket av glass med håndlist i beiset eik. Brunbeiset eik er også brukt sammen med svart corian i informasjonsveggene. Den mørke eiken er også tatt opp igjen i sammenheng med ”Vestatrappen”. Butikkfrontene har utforede svarte aluminiumsrammer rundt vinduene som kontrast mot hvite vegger. Benker og sitteplasser har en enkel form laget i svart corian. Lysbruken er en viktig del av Galleriets identitet. Lyset avstemmes etter vær og ulike aktiviteter som utstillinger, nattåpent eller salg. De åtte søylene som bærer glasstaket og galleriene lyses opp nedenfra og fremhever den grafiske dekoren. Dekoren er en samling ulik typografi med navn på kjente personer fra Bergen, samt steder og Bergenske uttrykk.

2008
I 2008 ble informasjonspunktet på hovedplanet flyttet opp til 5. etg., samme etasje som toalettene. I denne forbindelse ble disse oppgradert og supplert med amme- og stellerom. Det ble bygget ny informasjonsskranke i samme etasje. I hovedetasjen ble det bygget et nytt matkonsept (BIT) der den tidligere informasjonsskranken var plassert.

Oppgradering av Galleriet i 2005 var i samarbeid med Arkitekt Paal Kahrs as.      


v Annonse

BANNERANNOSER → Annonser her