5 Bord. Restaurant Fem Bord i Trondheim

Restaurant ”5 bord” er etablert i et av Trondhjems gamle trehusstrøk. Lokalene ligger i første etasje i en hjørnegård med inngang i det ”avskrådde” hjørnet. Tidligere har lokalene bl.a. blitt brukt som utstillingslokaler for bilforhandler og har store vindusflater fra gulv til himling på begge fasadene. Restauranten har et bruttoareal på ca 100 m2, har 5 bord og kapasitet til 24 gjester.

 

Konseptet er gastronomisk restaurant, med stort fokus på råvarer og dertil tilpassete viner. Her stikker man ikke bare innom men setter av kvelden, bestiller bord i god tid og lar seg forføre av kokkens kunster. Avstand mellom kokkens åpne kjøkken og gjester er ekstremt liten og innbyr til dialog gjennom tilberedningsprosessen. På en måte så opplever  gjestene å være med på kjøkkenet.

 

Vår intensjon var å skape et interiør som både var oversakende å komme inn i, og samtidig gjenspeile kokken fintstemthet. Som en kontrast til ekteriørets tradisjonelle, rustikke, og gjennom årtier etter hvert skakke karakter, valgte vi presise og glatte interiørholdninger. Bygningsmessige elementer som himlinger, vegger glassfelt etc. er ”løsrevet” fra hverandre og oppleves som svevende og frittstående elementer som definerer en sosial sone. Fullstendig fritt for utenpåliggende listverk. Farge og materialholdninger spenner fra sandgult via hvite, til dels høyglans overflater, til brunsvarte tunge gardiner. Det mest markante fargeinnslaget er LED – belysningen på den ene veggen og i det sirkulære hullet i himlingen. Farge og styrke bestemmes etter behov og ønsker. Resten av ”dekoren” er det som serveres på fatet.

Kategorier

Prosjektleder

Asle Heggset

Oppdragsgiver

5 Bord Restaurant

Foto

5 Bord Restaurant