Anne Alnæs’ studentpris 2015 ble vunnet av Marie Hovengen Møller

Anne Alnæs’ studentpris 2015 ble vunnet av Marie Hovengen Møller

Tre masteroppgaver konkurrerte i år om Anne Alnæs’ studentpris. Marie Hovengen Møller fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen gikk av med seieren med oppgaven The DARK Room.

Vi gratulerer og ønsker alle som i år har gjennomført mastergraden lykke til videre. 

Juryens begrunnelse
Årets vinner av Anne Alnæs’ studentpris på kr. 15.000,- er Marie Hovengen Møller med «The DARK Room».

The DARK Room er et oppsiktsvekkende og nytenkende konsept. Prosjektet befinner seg i et grenseområde for hva som kan gjennomføres, men juryen tror på at et slikt prosjekt er realiserbart og vil gi spennende romopplevelser.  Det vil skape nysgjerrighet og interesse hos publikum.
Prosjektet fremstilles på en helhetlig måte. Illustrasjonene viser fin fargebruk og er stemningsfullt fremstilt ved hjelp av bruk av sterke farger og lyssetting i kontrast til den rå berghallen.
Dette er eksempel på en sterk transformasjon av skjulte, ukjente rom.

 

Tekst fra besvarelsen:

Hvordan kan eksisterende forkastede rom under bakken tilpasses samtiden gjennom transformasjon?

Jeg bestemte meg for å jobbe med fjellhallen under St. Hanshaugen park, fordi det var noe eventyraktig ved rommene og noe jeg ikke visste eksisterte. For å benytte fjellhallen måtte jeg forhøre meg med ulike eksperter fra andre fagfelt for å få en oversikt over de tekniske utfordringene jeg sto overfor. Da de tekniske forutsetningene for å benytte rommene var avklart, undersøkte jeg ulike former for innhold. Ved å benytte ukonvensjonelle rom, ønsket jeg også et ukonvensjonelt innhold, noe som kunne tilby en særegen opplevelse og være et reisemål. Valget falt på nisjehotell etter en lang prosess, og problemstillingen fikk en underproblemstilling:

Hvordan tilby ulike og egenartede romopplevelser i fjellhallen på St. Hanshaugen ved å utvikle et nisjehotell?

 

Les mer, teoretisk beskrivelse

Visualisering og tegninger

 

Kriterier for tildeling av Anne Alnæs’ studentpris
Det legges vekt på at oppgaven bidrar til å fremme interiørarkitektur og/eller møbeldesign på et høyt kvalitativt nivå. Prosjektene skal eksemplifisere god design. God design innebærer at problemstillingene er godt formulert, at funksjoner er grundig analysert og at løsningene er av høy estetisk kvalitet. I tillegg vil juryen bedømme kvalitet på tegninger og presentasjonsteknikk.

Les mer